lördag 15 januari 2011

Föreningsliv


Det är imponerande hur mycket tid som läggs ner av idogt ideellt föreningsarbete i Sverige. Omräknat i pengar så blir det åtskilliga miljoner kronor som frivilliginsatserna sammanräknat bidrar med för samhällsnyttiga insatser i de oändligt många föreningarna inom vårt land. Just nu förbereds årsmöten, valberedningar slår sina kloka huvuden ihop för att få ihop det "bästa teamet" fylla vakanser och skapa nya styrelser för framtida arbetsinsatser. Ikväll besökte jag Norberg Bergslags Konstförening och hade tillsammans med min kollega i valberedningen en fin dialog med styrelsen om vilken kompetens som skulle fyllas efter de avgående ledamöterna.
Ödmjukt tog vi del av styrelsens synpunkter och lyssnade med vördnad till de många arbetsår som lagts ned av enskilda ledamöter. Det handlade om 10 års styrelsearbete och mer i ett fall som både sekreterare och kassör. Svårt att ersätta en sådan "arbetsmyra". Jodå, det skulle väl gå en mandatperiod till om det behövdes!
TACK ALLA NI SOM FRIVILLIGT LYFTER SVERIGE OCH BIDRAR TILL EN MENINGSFULL FRITID FÖR DE MEDLEMMAR SOM NI GÖR INTRESSANT VERKSAMHET FÖR!

fredag 14 januari 2011

Ute i cyberrymden igen........



Så är jag äntligen ute i cyberrymden igen!! Oändligt skönt! Upprinnelsen till mitt blogg avbrott var när jag inviterades av en försäljare i Cityterminalens telebutik att byta teleoperatör.
Tele2 hade inte hållit sitt löfte som avgetts per telefon och nu i ett slag erbjöds jag "guld och gröna skogar" och nya snabba möjligheter att nå ut i internet kommunikations nätet. Om jag vetat då vad jag vet NU -----Att ett så litet felsteg in i ett vältaligt säljarnäste kunde kasta mig rakt in i ett litet HELVETE på jorden...... så har det nämligen känts att vara utan Internet - fast telefoni och att tvingas byta e-post adress!!! Säljarna de vältaliga upplyste mig nämligen inte om att 3 och Telenor har inte täckning i ÄNGELSBERG!! Och att de inte höll sina löften när jag reklamerade det hela efter 14 dagar, komplicerade mitt liv i såväl valrörelsen som i mitt aktiva föreningsliv, i min kontakt med släkt och vänner runt om vårt land och i världen. Till denna långa plågsamma historia skall jag återkomma i en senare blogg. Men som sagt - Man lär så länge man lever. Numera går jag med bestämda steg förbi alla dessa försäljare som flockas utanför köpcenter och lokala affärer och meddelar med hög röst att jag har valt TELIA!