lördag 30 januari 2010

En föränderlig värld


Förra veckoslutet tillbringade jag i Bryssel i en underbar och konstruktiv värdegemenskapande arbetsgemenskap och atmosfär med Liberala kvinnor och konferens veckoslutets resultat blev möjligt tack vare en energiladdande ledning - Birgitta Ohlsson som med professionella och uthålliga Nina Bäckström ordnade allt till vårt bästa. Mötet med vår EU parlamentariker Cecilia Wikström bekräftade att vi valt rätt toppkandidat. Cecilia bjöd generöst på fördrink i sin underbara våning samt berättade insiktsfullt om sitt arbete i EU parlamentet och sina modiga och strategiska vägval.Lärorikt och energigivande var mitt helhetsintryck från Brysselbesöket. Sen var det skönt att få känna på +7 grader istället för vargavintern i Sverige. Beklämmande var det att få ta del av de spekulationer och myter som skapats i media kring Birgitta Ohlssons graviditet. Ett föräldrarskap kommer att fördjupa både hennes person och politiska gärning. Hon får ytterligare en merit till sin redan digra CV. Konstigt är det att inte Jan Björklunds, Carl Bildts, Fredrik Reinfeldts och alla andra manliga politikers pappa roller ifrågasätts. Backlash för den svenska jämställdheten är detta påhopp på Birgitta Ohlsson.
I onsdags briserar så en nyhet som gör mig fysiskt illamående- Den f.d höge polischef som så sent som i november 2009 föreläste för oss förtroendevalda och tjänstemän i Fagersta kommun på temat "Lika vär(l)d" - En utbildningsdag om etik, moral och jämställdhet. Göran Lindberg - Du är förvisso än så länge misstänkt men inte dömd. Men min fråga som jag delar med många - Hur kunde du begå detta?
Stå inför oss i vetskapem om vad du bar på och tala ditt helyllespråk om ditt liv, dina erfarenheter och ditt goda leverne med 5 liter mjölk om dagen! Säger som Tjorven när hon inte fann ord för sin frustration i Astrid Lindgrens - Saltkråkan - "Jag tycker du är en riktig bungalow!"